Körkompetens kör igång!

12.04.2021 kl. 10:00
Körsången har dessvärre inte kunnat klinga som vi velat senaste tiden men vi tar tillfället i akt och sparkar igång FSD:s nya projektet. Nu har du tillfälle att bekanta dig med musikteori och notläsning eller friska upp minnet, kom med på Körkompetens!

Körkompetens med FSD!

Detta projekt består av tre olika moduler: en teorimodul, en modul om röstvård och en modul om dirigering. Oavsett om du är riktigt nybörjare i kören, har sjungit flera år, kan eller inte kan läsa noter, är vice dirigent eller har intresse för att bli vice dirigent ska du kunna hitta en modul för dig.

De flesta moduler ordnas online, vilket gör det lättare för dig att delta oavsett var i Svenskfinland du befinner dig. De mera praktiska delarna, så som dirigering, ordnas med fysiska träffar, antingen regionalt eller som en större träff. Hela projektet kommer att pågå ca två år, och det startar nu! 

Musikteori med Patricia Antman

Vi inleder med en grundläggande kurs i notläsning. Kursen riktar sig till dig som känner att du inte riktigt behärskar notläsningen eller som behöver repetera dina kunskaper. Kursen består av tre träffar, och du kommer lära dig noterna, notsystemet, notlängder och rytmer samt taktarter. Med hjälp av denna teorigrund kommer du att ha lättare att hänga med i körnoterna och lära dig sångerna snabbare. 

Lärare för teorikursen är Patricia Antman, MuM. Hon är utbildad musikpedagog från Sibelius-Akademin och fungerar i vardagen som musiklärare i åk 1-6, för musikklasser i åk 7-9 samt i gymnasiet. Som musiker tackar hon gärna ja till bl.a. band- eller kompprojekt av alla dess slag och i körvärlden har hon främst jobbat med barnkörer, men fungerar även som vice dirigent i Akademiska Damkören Lyran. Musikteori har hon undervisat vid musikinstitut samt hållit kurser för vuxna körer..

  • När?               Måndagarna 19.4, 26.4 och 3.5
  • Vilken tid?      kl. 18.00-19.00
  • Var?               Hemma hos dig via Zoom
  • För vem?       Alla som vill lära sig läsa noter
  • Pris?              Avgiftsfri

Du kan anmäla dig till alla kurstillfällen eller endast dem du är mest intresserad av. Anmäl ditt deltagande senast på söndagen före, så får du Zoom-länken skickad till din e-post på måndagen före kl.18. 

Hoppas vi ses!

Hälsningar,
Pernilla Nilsson-Wik
projektledare för Körkompetens

FSD