FSD Info 2/2024

18.06.2024 kl. 18:56
Det andra infobrevet för i år!

Hej alla sångarsystrar!

Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor!

Några körer har kanske tagit paus för sommaren, andra har eventuellt något uppträdande här och där. Hur det än ser ut för din del, hoppas vi från förbundet att ni har möjlighet att vila och njuta av sommaren.

Vi i styrelsen är glada över det engagemang alla medlemmar visat och ser med spänning fram emot hösten!

FSD vill gärna ha en öppen kommunikation med våra medlemmar och vi vill därför få flera prenumeranter på vårt nyhetsbrev. Vi hoppas att du kan dela med dig av nyhetsbrevet till andra i din kör och uppmuntra dem att prenumerera på nyhetsbrevet. Om du inte längre vill få våra nyhetsbrev, kan du avprenumerera genom att bläddra längst ner i mejlet och klicka på “unsubscribe”. Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!

1. Save the date: Förbundsdagar 2025 i Vasa

I maj besökte styrelsen Vasa körfestival för att med arrangörerna diskutera eventuellt samarbete inför förbundsdagarna. Samtidigt ville vi uppleva stämningen och med egna ögon se hur festivalen ordnas och hur förbundsdagarna kunde passa in där.

Dagarna i Vasa var positiva och inspirerande och styrelsemedlemmarna åkte därifrån med entusiasm! Därför är vi glada att berätta att nästa års förbundsdagar kommer att ordnas i Vasa. Vasa körfestival ordnas 22-24.5.2025, men vi återkommer med närmare tidpunkt för förbundsdagarna.

För oss är det viktigt att vi under förbundsdagarna kan känna gemenskap och sjunga tillsammans, vilket vi satsar på också nästa år. Vi återkommer med mer information under hösten!

2. Årsmöte på distans

Eftersom förbundsdagarna ordnas i maj, så kommer årsmötet att ordnas på distans tidigare under våren 2025. Håll utkik efter mer information!

3. Körkaffe 19.8.2024

FSD ordnar ett körkaffe för representanter från körernas styrelser och annan administrativ personal. Fri diskussion med avstamp i bland annat hur marknadsföra kören samt hur rekrytera nya sångare till körerna. Som sakkunnig deltar styrelsemedlem Azra Arnautovic, som har jobbat med både föreningar och kommunikation.

Anmäl dig här: https://forms.gle/iAkM9VkJjgQSYxBk6

4. Kalender på FSD:s hemsida

På FSD:s hemsida finns nu också en kalender! Ordnar din kör en konsert, sjunger en kvartett ute på stan eller är kören med i något roligt samarbetsprojekt? Meddela oss så lägger vi in det i kalendern - låt oss inspireras av och glädjas med varandra!

Mera information hittar du längst ner på startsidan: https://fsd.fi/pa_svenska/om/ 

5. Följ oss på sociala medier!

Facebook: https://www.facebook.com/FSDamkorer

Instagram: https://www.instagram.com/fisvedamkorsforbund/

Hemsida: https://fsd.fi/

6. Önskemål?

Har du önskemål på vad nyhetsbrevet ska innehålla? Tveka inte att ta kontakt på info@fsd.fi eller via kontaktformuläret på hemsidan! https://fsd.fi/pa_svenska/kontakt/

7. OBS! Save the date

En onlineträff med dirigenterna ordnas söndagen 22.9 kl 18-19.30 då vi bl.a. diskuterar och informerar om FSD:s deltagande i Vasa körfestival.

--

Glad sommar!

Styrelsen

damkorsforbundet@gmail.com

Tack för att du läste vårt nyhetsbrev!

Finlands svenska damkörsförbund